Knygoje „How to Make Coffee“ nagrinėjami moksliniai kavos ruošimo meno principai, pateikiamos visų pagrindinių metodų instrukcijos ir nurodomos geriausiai jiems tinkamos pupelės, skrudinimas ir malimas
Knygoje taip pat aptariama:
- pupelės istorija
- cheminė sudėtis
- kofeinas ir kava be kofeino
- pienas
- skrudinimas ir malimas
- kavos aparatai ir įrankiai
…ir daug daugiau.
Kofeinas – plačiausiai vartojama psichiką veikiančios medžiagos molekulė pasaulyje. Kaip kava įgauna tokį poveikį? Viskas slypi chemijoje: kofeino molekulinė struktūra ir aromatą suteikiantys fenoliai bei riebalai, kurie iš pupelių išgaunami skrudinant, malant ir verdant. Geros kavos paruošimas priklauso nuo mokslo išmanymo: kodėl vanduo turi būti tam tikros temperatūros, kaip skrudinimas veikia skonį ir kas atsitinka, kai įdedate grietinėlės. Ši knyga išdėsto mokslinius principus kavą mėgstantiems ne mokslininkams; laikykitės jų ir niekada daugiau negersite įprastos kavos.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.