Tiems, kurie nori daugiau sužinoti apie kavą, jos nuostabius niuansus ir galimybes, ši knyga yra būtina.
Kava niekada nebuvo geresnė ir įdomesnė nei šiandien. Kavos gamintojai turi prieigą prie daugiau veislių ir technologijų nei bet kada anksčiau, o mes, kaip vartotojai, galime pasinaudoti ta patirtimi, kad įsitikintume, jog geriame geriausią kavą, kokią tik galima rasti.
Kavos kilmė, derliaus nuėmimas, skrudinimo procesas ir vanduo, naudojamas kavai paruošti, yra tik keletas veiksnių, kurie daro įtaką mūsų geriamo gėrimo skoniui. Čempionas barista ir kavos ekspertas Jamesas Hoffmannas nagrinėja šiuos pagrindinius veiksnius, analizuodamas kavos veisles, reljefo įtaką, derliaus nuėmimo ir perdirbimo būdus, naudojamus skrudinimo metodus, iki pat kavos pupelių paruošimo būdo. Šalis po šalies – nuo Bolivijos iki Zambijos – jis nustato pagrindines charakteristikas ir metodus, kurie lemia tos šalies produkcijos kokybę. Knygoje sužinosime viską – nuo espreso aparato kūrimo iki to, kodėl stiprumo gairės ant prekybos centruose parduodamos kavos pakuočių nėra itin geros naujienos.
Tai pirmoji knyga, kurioje aprašoma kavos gamyba daugiau nei 35 šalyse ir pateikiama informacija, kuri anksčiau nebuvo skelbta už kavos pramonės ribų.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.